Sove med endagslinser

Mange som bruker kontaktlinser har såkalte endagslinser, som skal byttes ut hver dag. I tillegg finnes det månedslinser, som du skifter ut hver . Jeg vet jeg har linser som ikke er beregna for å ha på om natta, men kan jeg sove ett par timer på dagtid om jeg blir trøtt?

I luft vil myke linser tørke ut, og de kan gå i stykker etter kort tid. Du skal alltid vaske hendene før du berører øyne eller linser. Helse: jeg skal prøve å sove med linser i natt siden jeg skal bytte i morge, og jeg vil helst være forberedt slik at jeg ikke våkner opp . Skulle bare slappe av litt, så hadde jeg plutselig sovet i over tre timer.

Jeg har fått på mine første endagslinser idag, så nå gruer jeg meg til å ta . Man øker sjansen mellom og ganger ved å sove med linsene på. Vi anbefaler ikke å sove med linser, sier legen. Ved å la kontaktlinsene være på mens man sover om natten, øker man sjansen for øyeinfeksjoner – som på sikt kan gjøre deg blind. Med mindre du bruker døgnet-rundt-linser som har blitt utviklet for bruk om . Har ikke lyst å våkne opp blind eller noe slikt, selv om optikern sier at det er trygt . PASS PÅ: Ved å bruke linsene feil kan man få problemer med hornhinnen.

Spesielt dersom man sover med linser som ikke beregnet for dette. Hvis du bruker kontaktlinser som ikke er godkjent til å sove me medfører det.

Totalprisen på månedslinser kan bli noe lavere enn for endagslinser siden du . Vanlige linser blir veldig tørre når en sover med dem, og øynene får ikke nok oksygen. Hvis øynene ikke får nok oksygen over ti vil dette skade øynene. Hvis du aldrig før har brugt kontaktlinser, bør du først prøve nogle linser hos en.

Mange brugere af kontaktlinser sover med linser, som ikke er udviklet til det . Du bør ikke en gang ta deg en liten høneblund på sofaen med linser på. Eller linser i det hele tatt, sier vi). Har lige fået sådan nogle 1-dags kontakt linser, de sagde jeg ikke måtte sove med dem. Men sker der noget hvis man tager en lur på max en . Linser er praktiske – men de er og bliver et fremmedlegeme i øjet. Du kan velge mellom éndagslinser (som kastes etter en dags bruk), 2-ukerslinser, månedslinser, progressive linser eller døgnlinser (linser du kan sove med).

Hvis du sover uden at fjerne kontaktlinserne, kan øjnene virke meget tørre næste morgen. Men sover hele du hele natten med linserne i? Men hva gør du hvis du sovner med dine endagslinser? Hydrogel-silikone linser give mere ilt til hornhinden, så dine øjne vil sandsynligvis ikke være for ømme.

FAQ for kontaktlinser linser! Kan jeg kjøpe fargede linser uten å ha fått en tilpasning hos optiker? Er det farlig å sove med linsene på?

Comments have been closed/disabled for this content.